YÜKSEKOKULUMUZDAN HABERLER

CANLI DERSTE CNN TÜRK İLE CANLI YAYIN

Yozgat Bozok Üniversitesi online eğitimde sektör temsilcilerini ağırlamaya devam ediyor.  Yozgat Meslek Yüksekokulu Görsel İşitsel ve Medya Yapımcılığı Programı Radyo Televizyon Programcılığı Bölümü Öğretim Görevlisi Elif KAYA Televizyon Draması dersini Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat’ın CNN Türk’te yayınlanan Gece Görüşü adlı programının rejisinde işledi.

CNN Türk Teknik Yönetmeni Fatih ÇÜRÜK programın rejisinden derse canlı olarak bağlandı. Bir programın hazırlık aşamasını, yayın sırasında rejinin çalışmasını an be an öğrencilere anlatan Fatih ÇÜRÜK, hem yayına ilişkin bilgi verdi hem de kullanılan cihazların ne işe yaradığını detaylarıyla aktardı.

KANAL D MECLİS MUHABİRİ HABER YAZMA TEKNİKLERİNİ ANLATTI

Elif KAYA’nın Haber Toplama ve Yazma dersindeki konuğu ise Kanal D Haber’in Parlamento Muhabiri Merve Kılıçoğlu Toprak’tı. Haber kaynaklarıyla doğru iletişim kurma, haber yazma, röportaj tekniklerinden bahseden Toprak, kendi deneyimlerini de anlattı. Meslekte çok çalışmanın başarıda büyük payı olduğunu ifade eden Merve Kılıçoğlu Toprak, staj yapmanın ve çevre edinmenin önemli olduğunu söyledi.

22.04.2021 16:00